Under ett års tjänstledighet från våra anställningar 2017/18 och en 8 månaders resa blev vi inspirerade till att starta upp ett bryggeri med pub i vår villa i Bromma. Vi heter Smakverkstan Bryggeri för att, för vårt närområde, visa upp vad världen av smaker av öl och mat i kombination kan ge. Vi tror på det småskaliga och att nya öl i nya kombinationer ger nya smakupplevelser. I vår pub spelar vi inte bakgrundsmusik så att alla gäster ska kunna prata med varandra. Vi driver företaget på heltid och brygger all öl som serveras i puben.
Hållbarhet
Vi har som mål att sätta alla smaker från grunden, dvs att vi tillverkar all öl och mat själva med riktiga och bra råvaror, så lokalt producerade som möjligt. Det anser vi tar fram smakerna så bra det går och vi använder så mycket som möjligt av det som produceras i bryggeriet.
- Restmalten, dvs dravet, tas tillvara och används i bakning, degar och desserter
- All mat bereds samma dag inför varje bokning, allt för att minimera matsvinn
- Vi är en nötfri pub
- Kolsyra från jäsningen fångas upp för att användas i kommande steg i processen
- Viss öl kan jäsa under tryck och bli kolsyrad på naturlig väg
Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskemål inför ditt besök hos oss.
Annika Söder
Kontakt i bokningsfrågor och om mat
annika@smakverkstan.se
0709-998470
Stefan Söder
Bryggare och kontakt om öl
stefan@smakverkstan.se
0708-818470